2010. január 30., szombat

Imahét - Szombat

Tamás Orsolya, szászrégeni református lelkipásztornő hirdette az igét templomunkban ma este 6 órától. Tanúságtétel a bizalom és a reménység által - így szólt az imahét mai vezérgondolata, mely egy buzdítás arra, hogy növekedjünk folyamatosan a hitben, reményben, szeretetben. Az Ap.Csel. 3:1-10 alapján hirdetett prédikációban elénk tárult a történet amely elmondja, hogy pünkösd után két tanítvány Péter és János megáll a jeruzsálemi templom kapujában kolduló sánta ember előtt, Péter pedig így szól hozzá: "ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van azt adom néked: a názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel és járj!"
A ma történő csodákat talán azért nem látjuk, mert nem elég nagy a hitünk. Ha valamiben szegények vagyunk, akkor a hitünkben vagyunk szegények.
Assisi Szent Ferenc elmegy Incze pápához, aki megmutatja neki kincstárát és elmondja, hogy Péterrel ellentétben neki aranya és ezüstje bőven van. A szerzetes így válaszol: látom a kincseket, de tudom, hogy te nem mondhatod a sántának, hogy kelj fel és járj...
Az igehirdetést követően Tamás Orsolya vetített képek segítségével mutatta be a szászrégeni gyülekezet életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése